Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.

Schade aan uw leaseauto?

Eenzijdige schade? Deze kunt u online melden

Online schade melden via onderstaand formulier kan alleen indien de auto door ons verzekerd is en er sprake is van een éénzijdige schade, dus zonder tegenpartij.

Tweezijdige Schade? Vul schadeformulier in

Heeft u door een aanrijding schade aan uw lease-auto en zijn hier ook andere weggebruikers bij betrokken? Dan dient u samen met de tegenpartij een (Europees) schadeformulier in te vullen. Als u wilt, kan dit ook elektronisch. Wel zo makkelijk.

Hieronder kunt u het EU schadeformulier downloaden als PDF-document. Vervolgens kunt u dit document  elektronisch invullen en direct per e-mail versturen naar onze afdeling schade. Uitprinten, invullen en inscannen kan natuurlijk ook.


Ruitschade? Deze kunt u direct laten repareren

Ruitschade hoeft u niet apart te melden u kunt deze direct laten repareren. U kunt daarvoor direct een afspraak maken via 123ruit

Tegenpartij niet bekend? Doe aangifte bij de politie

Is de tegenpartij niet bekend, bijvoorbeeld omdat deze is doorgereden of omdat de lease-auto is gestolen? Dan moet u hiervan aangifte doen bij de politie. Ga hiervoor naar de website van de politie. Wij ontvangen graag een kopie van het politierapport. Uiteraard dient u ook Autoplanning op de hoogte te brengen van de diefstal.

Wat moet u doen bij diefstal?

Wanneer uw leaseauto gestolen wordt, hoeft u in Nederland niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. Het Aangifteproces Gestolen Voertuigen (AGV) is per 1 december 2014 landelijk ingevoerd. Op het AGV werken politie en verzekeraars samen. Dit betekent dat één telefoontje volstaat om de diefstal van uw leaseauto te melden bij zowel de politie als de verzekeraar. Uiteraard dient u ook Autoplanning op de hoogte te brengen van de diefstal.

Hoe werkt aangifte bij AGV?

U belt het AGV op nummer 055- 741 00 01 (optie 2). De medewerker van het AGV rondt eerst de melding voor de verzekeraar af en neemt vervolgens de aangifte voor de politie met u op. Beide worden vervolgens aan de verzekeraar ter beschikking gesteld.

Het voordeel van deze samenwerking is dat een gestolen leaseauto nu veel sneller (binnen 2 uur na melding) nationaal en internationaal staat gesignaleerd. Hierdoor kan er sneller gestart geworden met de opsporing en wordt de pakkans vergroot. Ook is de eigenaar dan niet meer langer dan nodig aansprakelijk.

Deze procedure geldt alleen voor in Nederland gestolen auto’s. Is uw leaseauto in het buitenland gestolen? Dan dient u daar aangifte te doen. Met het proces-verbaal gaat u naar de politie in Nederland om een mutatie te laten aanmaken ten behoeve van het Nederlandse kentekenregister. Zodat de verplichtingen ten aanzien van het voertuig komen te vervallen.


Neem dezelfde dag of de eerst volgende werkdag telefonisch contact op met de schade-afdeling van Autoplanning (036 - 527 87 87 keuze 3).

Bel 036 - 527 87 87, of mail naar schade@autoplanning.nl.