Voor het goed functioneren van de website is het nodig om Javascript aan te zetten. Lees hier de instructies.

Veel gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Private Lease  betekent dat u voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een auto die juridisch en economisch eigendom blijft van Autoplanning. Alle kosten van reparatie, onderhoud, banden en verzekering vallen binnen het leasetarief dat u maandelijks betaalt.

U betaalt alleen de brandstofkosten en kosten van het wassen zelf. De hoogte van het leasetarief is afhankelijk van het jaarkilometrage en de duur van het contract.

Algemene Lease Maatschappij Autoplanning heeft sinds haar oprichting in 1997 een eigen kijk op autolease. Autoplanning is niet verbonden aan een bank, automerk of importeur. Deze ongebondenheid geeft ons alle ruimte om flexibel in te spelen op uw wensen. Service en persoonlijke aandacht voor onze klanten staan bij ons centraal.

Autoplanning vindt het tijd worden dat u het stuur in handen krijgt als het gaat om autolease. En dat merkt u aan onze producten en diensten. Zo least u bij ons op de manier die het beste past bij uw wensen en geven u meer grip op uw mobiliteit. U stuurt!

Autoplanning heeft ruim 20 jaar ervaring in het leasen van auto’s en biedt sinds 2014 ook private lease auto’s aan. Met onze ruime ervaring op het gebied van leasing kunnen wij u een contract aanbieden  dat perfect aansluit op uw wensen. Onze ervaren medewerkers staan dan ook altijd voor u klaar met een goed advies en scherpe aanbiedingen. U weet altijd waar u aan toe bent.

En door het keurmerk weet u zeker dat er geen verborgen kosten zijn, geen onbegrijpbare voorwaarden en geen kleine lettertjes. Met private lease houdt u uw autokosten perfect in de hand. Voor een vast, laag maandbedrag neemt Autoplanning alle zorgen rondom de lease-auto uit handen. Bij schade of pech wordt u direct vakkundig geholpen, zonder extra kosten.

U betaalt alleen de brandstof en eventuele bekeuringen.

Nee, hier zijn een aantal beperkingen voor. Deze beperkingen zijn bedoeld om u als consument in bescherming te nemen. Zo doen wij, net als bij onze zakelijke klanten, een kredietbeoordeling. Dit is nodig,  ook om u te kunnen adviseren bij het maken van een keuze die binnen uw budget past.

Daarnaast dient u minimaal 21 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een in Nederland geldig rijbewijs. De maximale leeftijd waarop u een private lease contract met ons kunt afsluiten is 80 (inclusief de looptijd)

Het voordeel van private lease is dat u van te voren precies weet wat u per maand betaalt. Alle kosten voor het onderhoud, de banden en schades worden door Autoplanning betaald. Ook bent u altijd verzekerd van pechhulp in Nederland.

Daarnaast rijdt u in een gloednieuwe auto die wij scherp voor u inkopen binnen ons dealernetwerk. U hoeft dus zelf niet te onderhandelen, ook zorgen wij na afloop van het contract voor de verkoop van de auto. Als dat niet zorgeloos autorijden is! 

Autoplanning heeft een collectie met merken, types en modellen geselecteerd die u privé kunt leasen. Staat er geen auto bij die past bij uw wensen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers op 036-5278780, of per mail op sales@autoplanning.nl. Zij kunnen de mogelijkheden met u doornemen.

De hoogte van het leasetarief is vooral afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en voor welke duur u een contract met ons aan gaat. In ieder geval kunt u er altijd vanuit  gaan dat wij garant staan voor volledige transparantie; de prijs die wij vermelden is ook de prijs die u maandelijks gaat betalen, uiteraard inclusief BTW. Er zijn geen verrassingen achteraf.

De private lease auto wordt afgeleverd op het adres van de leverende dealer. Daar krijgt u ook direct alle instructies voor uw nieuwe auto.

Ja, onze private lease auto's worden met een volle tank afgeleverd. Deze kosten zitten verwerkt in de afleveringskosten van de auto en worden dus niet extra aan u gefactureerd.

Omdat u hoogst waarschijnlijk de auto in de loop van een maand in ontvangst neemt zal de eerste maandfactuur wat langer op zich wachten.  Dit betekent dat u een gedeelte van de eerste maand betaalt plus de eerste volledige maand die daarop volgt.

Daarnaast wordt er een borgsom in rekening gebracht ter hoogte van twee termijnen, deze worden aan het eind van de looptijd met u verrekend. 

Jazeker, Autoplanning levert alleen nieuwe private lease auto’s, tenzij wij met u een afwijkende afspraak gemaakt hebben.

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Als u aangeeft in welke auto u geïnteresseerd bent, dan nemen wij contact met u op om uw  wensen of aanpassingen door te spreken. U ontvangt dan van ons een persoonlijke private lease offerte.

Het is mogelijk om winterbanden in uw contract op te nemen. U betaalt hiervoor een meerprijs. Er is een addendum op de algemene voorwaarden waarin de spelregels worden uitgelegd. Deze kunt u bij ons opvragen.

Na financiële acceptatie kunt u soms al na twee weken in uw nieuwe auto rijden. Indien u ervoor kiest om van de bedenktijd af te zien kan dit soms ook al sneller.

Het is mogelijk om uw huidige auto bij ons in te ruilen.

In het leasetarief zijn inbegrepen; Aanschaf van de auto, inclusief accessoires en de afschrijving hierop. Kosten rijklaar maken, inclusief een volle tank brandstof. WA/Casco verzekering. Houderschapsbelastig (motorrijtuigenbelasting). Reparatie, onderhoud en de vervanging van banden;
Alles via uw eigen dealer! Pechhulp in binnen- en buitenland. De kosten van vervangend vervoer na 48 uur. BTW

De brandstofkosten zijn voor eigen rekening.

U sluit het private lease contract af voor 24, 36, 48 of 60 maanden.

U kunt, zowel in binnen-als buitenland, bij calamiteiten en/of pech,  een ongeval of incident, met de auto een beroep doen op de hulpdienst van de leasemaatschappij.

Indien u door pech of schade niet meer verder kunt rijden met uw leaseauto, kunt u te allen tijde contact opnemen met de Autoplanning Hulpdienst:

+31 (0) 570 783638. Wij zullen ervoor zorgen dat u snel weer op weg wordt geholpen.

Schade rijden is natuurlijk heel vervelend, met name voor u zelf. De reparatie van de auto is standaard verzekerd. Wanneer de schade echter is veroorzaakt door uw schuld betaalt u het eigen risico. De hoogte van uw eigen risico staat vermeld op uw contract.

Hebt u onverhoopt toch schade gereden? Dan kunt u de volgende stappen ondernemen.

  1. Vul het meegeleverde Europees Schadeformulier in. Heeft u deze niet meer in bezit, dan kunt u deze op onze website downloaden.
  2. Stuur het schadeformulier op naar Autoplanning. U kunt het schadeformulier ook uploaden via onze site of mailen naar schade@autoplanning.nl
  3. Autoplanning zorgt voor een correcte afhandeling van uw schade.

Onze verzekeringsvoorwaarden vindt u hier

In het instructieboekje van uw auto kunt u vinden wanneer uw auto voor onderhoud naar de dealer moet. U dient zich ten alle tijden te houden aan het onderhoudsschema dat de importeur van uw auto voorschrijft.

Twijfelt u? Neem dan contact op met uw dealer, zij helpen u graag verder.

Voor het reguliere onderhoud van uw private lease auto gaat u gewoon naar uw eigen dealer.

De auto wordt op uw naam te naam gesteld. Bekeuringen worden hierdoor rechtstreeks naar uw huisadres gestuurd. U dient zelf zorg te dragen voor een tijdige betaling. Mocht Autoplanning toch een bekeuring voor u afhandelen dan rekenen wij hiervoor € 7,50 administratiekosten.

Nee, omdat u alle kosten voor uw auto privé betaalt is er geen sprake van financiële bijtelling.

U hoeft geen belastingen te betalen voor uw private lease auto. Er is geen sprake van financiële bijtelling en de motorrijtuigenbelasting is opgenomen in het leasetarief.

Nadat u een volledig jaar in uw privélease-auto hebt gereden, vragen wij u om uw huidige kilometerstand door te geven. U ontvangt hiervan automatisch bericht van ons.

U kunt, zowel in binnen-als buitenland, bij calamiteiten en/of pech,  een ongeval of incident, met de auto een beroep doen op de hulpdienst van de leasemaatschappij.

Indien u door pech of schade niet meer verder kunt rijden met uw leaseauto, kunt u te allen tijde contact opnemen met de Autoplanning Hulpdienst:
0031570783638. Wij zullen ervoor zorgen dat u snel weer op weg wordt geholpen.

De borgsom wordt aan het einde van het contract door ons geretourneerd. Indien er tijdens inname schades worden geconstateerd die niet zijn gemeld tijdens de contractperiode worden de kosten hiervan verrekend met de borgsom.

Gebruiksschades aan een auto zijn die schades die ontstaan bij normaal gebruik van de auto. Autoplanning heeft hiervoor duidelijke richtlijnen die u kunt raadplegen in ons innameprotocol. Het innameprotocol kunt u hier downloaden.

Indien de schade aan uw auto niet volledig verhaalbaar is op een derde partij brengen wij het eigen risico in rekening. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van uw contract, maar nooit meer dan  van € 500,-. Als u binnen 12 maanden meer dan 2 schades rijdt die u zelf veroorzaakt, wordt het eigen risico verdubbeld. Deze verhoging blijft gedurende de rest van de looptijd van kracht.

Wanneer u gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kunt u na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kunt u gebruiken wanneer u weer zelf een auto wilt verzekeren.

Uw klacht kunt u melden via dit formulier of per telefoon via 036-5278780.

Indien u een Private Lease contract met ons bent aangegaan en het niet eens bent met de wijze waarop wij uw klant afhandelen, kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie Private Lease. Contactgegevens:

Geschillencommissie Private Lease
Bordewijklaan 46
Postbus 90600
2509 LP DEN HAAG

www.degeschillencommissie.nl

Autoplanning  volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals deze binnen het Keurmerk Private Lease zijn opgesteld. Deze en onze aanvullende voorwaarden vindt u hier:
Algemene voorwaarden
Aanvullende voorwaarden

Dat is mogelijk. U dient dan wel een vast percentage van 50% van de nog resterende termijnen te voldoen. Hier is een maximum aan verbonden. De opzeggingsvergoeding is namelijk hoogstens het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die u hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke –hogere- termijnbedragen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de leaseovereenkomst voor kortere duur was aangegaan. In een rekenvoorbeeld ziet dit er zo uit;

U heeft een contract afgesloten van 36 maanden/ 10.000 kilometer per jaar. Het termijnbedrag is € 249,-. U zou bij een looptijd van 24 maanden € 289,- betalen. U zegt op in de 24e maand, bij een kilometerstand van 20.000. De opzeggingsvergoeding bedraagt dan:

50% x € 249,- x 12 = € 1.494,-, echter…. De maximale opzeggingsvergoeding mag zijn;

24 x (€ 289,- -/- € 249,-) = 24 x € 40,- = € 960,-. Dit is dus het bedrag wat u in rekening wordt gebracht.

Autoplanning  voert altijd een kredietcheck uit. De minimale zaken die wij in eerste instantie nodig hebben zijn een kopie geldig rijbewijs, een kopie van de meest recente loonstrook en een recent bankafschrift met daarop vermeld uw  loonstorting en woonlasten. Deze documenten worden opgevraagd door EDR, deze hoeft u dus niet met de aanvraag naar Autoplanning mee te sturen.

Daarnaast vindt standaard een BKR-toetsing en -registratie plaats. U dient in het bezit te zijn van een in Nederland geldig rijbewijs en minimaal 21 jaar oud te zijn. De maximale leeftijd die wij hanteren is 80 jaar (inclusief looptijd).

Autoplanning rekent een waarborgsom van 2 leasetermijnen die u vooraf dient te betalen. Aan het einde van het contract ontvangt u dit bedrag binnen 65 dagen terug na verrekening van eventuele innameschades en openstaande posten.

Ja. Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het BKR en op het moment dat u in uw nieuwe auto gaat rijden registreren wij de overeenkomst bij het BKR.

Eventuele betalingsachterstanden worden ook gemeld bij BKR. Het bedrag dat gemeld wordt bij BKR hangt af van de hoogte van het leasetarief en de looptijd van het contract. Als voorbeeld:

Stel uw leasetarief bedraagt € 250,- per maand en de looptijd van het contract is 36 maanden. Dan wordt bij BKR het volgende bedrag aangemeld:

(€ 250,- x 36) x 65% = € 5.850,-

SVI is niet standaard inbegrepen in het leasetarief. U kunt deze verzekering wel apart bij ons afsluiten. U en uw inzittenden zijn dan altijd verzekerd tot een bedrag van € 1.000.000,-

Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt. Een BKR registratie is uiteraard geen probleem, als er sprake is van een lopende BKR-codering zullen we per geval bekijken hoe we hiermee omgaan.

De meest recente loonstrook, een bankafschrift met daarop de storting van het loon, de woonlasten (meest recente hypotheek- of huurbetaling) en zowel een kopie van een geldig  paspoort als rijbewijs. Indien u  korter dan 12 maanden in dienst bent of een tijdelijk dienstverband hebt, ontvangen wij graag aanvullend een werkgeversverklaring.

Deze documenten worden opgevraagd door EDR. Deze hoeft u dus niet met uw aanvraag naar Autoplanning mee te sturen.

Het leasetarief wordt maandelijks (vooraf) per automatische incasso geïncasseerd. Eventuele overige kosten  kunnen tussentijds gefactureerd worden. Autoplanning factureert het leasetarief op de eerste werkdag van de maand. Voor de incasso dient u ook een SEPA machtiging te tekenen bij ingang van het contract. .

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw vraag hier niet tussen staat. Heeft u andere vragen?
Bel ons dan op 036-5278787.

U moet het voertuig inleveren op de vestiging van Autoplanning, tenzij anders met u is overeengekomen. Het adres van Autoplanning is:

Luidsprekerstraat 2
1322 AX Almere